Mršavljenje

Konzumiranje godži ekstrakta ili soka se povezuje sa povećanjem energije u organizmu i opštem osećaju blagostanja tela.
Kada je miševima dat ekstrakt godžija, bolje su se prilagodili određenim vežbama i brže su se odmarali nakon njih.

Slični rezultati su i kod ljudi: u kontrolisanoj studu sa 34 učesnika koji su dnevno pili 120ml koncentrovanog godži soka su zabeležili smenjenje stresa, veću energiju, bolju ispavanost, a osećali su se srećnije nego ranije.

crni godzi dijeta

Sok plave boje i med od crnog godzija

Godži bobice imaju određene sastojke koje im omogućavaju da pomažu pri skidanju viška kilograma. Bogate su vlaknima, što pomaže kod smanjenja šećera i apetita, i tako pomažu da se duže osećamo siti.

Takođe imaju niski ideks glicema, što znači da se šećer sporije oslobađa u krvotok, što pomaže osećaju sitosti i smanjuje apetita. Jedna studija na gojaznim muškarcima i ženama je pokazala da je njihova sposbnost sagorevanja kalorija povećana za 10% nakon konzumacije samo jedne doze od 120ml koncentrovanog soka od godžija. Druga studija je pokzala da se ispitanicima smanjio obim struka za 4,7cm nakon što su 14 dana pili isti sok.

Za one koji baš vode računa o unosu kalorija u organizam, 30 grama goži bobica sadrži svega 23 kalorije, tako da ne morate da brinete o prevelikom unosu u organizam.